Online Diary ᵔᴥᵔ: Kenapa saya perlu beli iPad3?

Kenapa saya perlu beli iPad3?

 Saya di sini merujuk kepada kita lah bukan saya secara individu. Setiap pembelian kita perlu tahu kenapa kita beli barang tu especially budak macam aku yang takde gaji lagi. hahaha ade kesah ke? takde kan x)
 Dulu dah rasai nikmat iPod touch and iPhone. Skrang nak rase nikmat iPad3 ape salahnye kan? iPod Touch xde bezanya dengan iPhone. Jika mahukan segalanya fungi telefon, jadi better guna iPod Touch. Lebih nipis dari iPhone. Tapi ade ke orang yang boleh berpisah ngan handphone? Kalau takde handphone atau handphone tertinggal di mana mana boley mati kutu oo..


 Bila tengok spec iPad 3 ni macam wow je.. TERBAEKK lah katakan!! patut lah pakat dok berebut beli, sape yang dah ada ipad 2, sanggup gi jual ipad 2 diorang. Pastu beli ipad 3. sampai macam tu sekali penangan ipad pada kita kan. Hahaha macamla xtawu sape. Erm cakap kat diriku sendiri tu. Sikit lagi iPad2ku dah terabai dah ah. Sian :(

Em em kenape perlu beli iPad3 aahh? Haha korang ada jawapan ke tak?iPad baru dijana oleh cip baru dengan empat core pemprosesan bagi menghasilkan grafik lebih lancar

Ia setebal 9.4 millimeter lebih tebal berbanding 8.8 millimeter iPad 2 dengan berat 0.64 kilogram berbanding 0.6 kilogram model sebelumnya. Ia juga mmpunyai kamera 5 megapiksel di bahagian belakang tablet itu seperti kamera pada iPhone 4S.

Dictation yang membolehkan pengguna membuka aplikasi dengan hanya menggunakan arahan suara. Ia boleh diakses melalui papan kekunci sesentuh iPad selain boleh juga digunakan dengan aplikasi lain seperti mengemas kini status laman Facebook atau Twitter.

Speksifikasi iPad 3
Paparan: Paparan Retina (2048×1536 resolusi) 
Video: Rakaman video Definisi Tinggi 1080p resolusi 
Internet: 4G LTE (Long Term Evolution) 
Pemprosesan: a5X grafik quad-core 
Ketebalan: 9.4mm 
Berat: 0.64 kilogram 
Ketahanan bateri: 10 jam penggunaan biasa dan 9 jam dengan penggunaan 4G 
Warna: Hitam dan putih 
Harga: AS$499, AS$599 dan AS$699 (Wi-Fi 16GB/32GB/64GB); AS$629, AS$729, AS$829 (Wi-Fi + 4G 16GB/32GB/64GB

Hebat kan? Sape nak iPad3?? Sila angkat tangan macam saya :D 


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 mulut murai:

Post a Comment

. Sila tinggal tapakaki anda disini .

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen